Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Piše The New York Times

Kim Jong-un oklopnim vlakom stiže u Rusiju na sastanak s Putinom? Dogovara se prodaja oružja

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un planira u rujnu posjetiti Rusiju kako bi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarao o mogućnosti prodaje oružja za rat u Ukrajini, objavio je u ponedjeljak The New York Times pozivajući se na američke i savezničke izvore.

Kim Jong-un će otputovati iz Pjongjanga, vjerojatno oklopnim vlakom, u Vladivostok, na ruskoj pacifičkoj obali, gdje će se sastati s Putinom, navodi list. Bijela kuća nije dogovorila na zahtjev za komentarom.

Pročitajte i ovo Zvonimir Šostar Ljubić odmah u zatvor Presuda u aferi suhi led: Šostaru četiri godine zatvora, oduzima mu se imovina vrijedna 8 milijuna kuna, obrana najavila žalbu

Posjet dolazi u trenutku kada Rusija razgovara o održavanju zajedničkih vojnih vježbi sa Sjevernom Korejom i nakon što je ruski ministar obrane Sergej Šojgu pokušao tijekom posjeta Sjevernoj Koreji uvjeriti Pjongjang da proda topničko streljivo Rusiji.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nakon presude Tomašević o aferi suhi led: "Tražit ćemo natrag 38 milijuna kuna"

Glasnogovornik Bijele kuće John Kirby rekao je 30. kolovoza da je SAD zabrinut da pregovori o prodaji oružja između Rusije i Sjeverne Koreje aktivno napreduju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene