Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vođa farme kornjača u Sjevernoj Koreji navodno je pogubljen jer nije na pravilan način brinuo o životinjama. Naime, kornjače su umrle jer nisu imale dovoljno hrane,a Kim Jong un za sve je okrivio voditelja.


Kim Jong-un posjetio je u svibnju farmu kornjača te kritizirao službenike na farmi što ne daju kornjačama dovoljno hrane, piše Independent.

Vezani članci Kim Jong-un pojavio se u javnosti - 4 Anonimni južnokorejski dužnosnik tvrdi: Kim Jong Un nije bio na operaciji Kim Jong-un pojavio se u javnosti - 2 Pogledajte nove snimke sjevernokorejskog vođe: Nakon prvog pojavljivanja u javnosti Kim Jong Un snimljen kako puši i smije se

Voditelj je pokušao objasniti da životinjama ne daju dovoljno hrane, jer imaju problema s opskrbom električnom energijom, vodom i opremom. Kim je odbacio ove argumente kao 'besmislena prigovaranja'

Sjevernokorejski mediji tada su izvijestili da je Kim uzrujan jer zaposlenici farme nisu uspjeli uzgojiti jastoge iz brojnih rakova koji su im doneseni na farmu.

Službeni izvještaj objavljen je nakon što je Kimova inspekcija prozvala neuspjehe zaposlenika farme 'manifestacijom nesposobnosti, zastarjelim načinom razmišljanja i neodgovornim stilom rada'.

Navodno je voditelj ubijen kratko nakon tog posjeta. Profesor Remco Breuker, stručnjak za korejske studije na nizozemskom sveučilištu Leiden rekao je kako je vrlo vjerojatno da je to istina. 'Postoji velika šansa da se to dogodi. Očito je veoma ekstremno i zvuči nezamislivo, ali to ne znači da se nije dogodilo', rekao je.

'Pojedini dijelovi farme nisu pravodobno bili opskrbljivani vodom zbog nestanaka struje. Ta činjenica s činjenicom da nestaje hrane, uzrokovala je da sve bebe kornjače umro', rekao je jedan od izvora iz Sjeverne Koreje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook