Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali je sina imenovao nasljednikom

Kim Jong-Il protiv nasljednog prijenosa vlasti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-Il usprotivio se nasljednom prijenosu vlasti ali je imenovao mlađeg sina nasljednikom kako bi osigurao stabilnost režima, izjavio je njegov stariji sin japanskim novinama.

U rijetkom intervjuu objavljenom u Tokyo Shimbumu, Kim Jong-Nam, koji živi u inozemstvu, zaželio je da njegov polubrat Jong-Un poboljša život Sjevernokorejaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čvrsto prijateljstvo Kim Jong Il: Naša veza s Pekingom je blago Slika nije dostupna Uveli apsolutizam Sjeverna Koreja odbacila komunizam!

'Čak ni kineski predsjednik Mao Zedong nije imao nasljednika', podsjetio je 39-godišnji poslovni čovjek u intervjuu početkom mjeseca na jugu Kine. 'To ne odgovara socijalizmu i moj je otac protiv', kazao je on.

>> Južna Koreja više ne traži ispriku Sjeverne

'Razumijem da je to odlučeno radi stabiliziranja zemlje', dodao je on. 'Nestabilnost Sj. Koreje dovela bi do nestabilnosti u regiji'.

U listopadu je Sjeverna Koreja proslavila 65. obljetnicu Radničke stranke i tom je prilikom predstavila sjevernokorejskom narodu i televizijama cijelog svijeta budućeg nasljednika režima Kim Jong-Una (27). Jong-Un je studirao u Švicarskoj kao i stariji brat, kojega je rodila druga majka, a imenovan je generalom s četiri zvjezdice i promoviran na ključna mjesta unutar stranke krajem rujna.

Kim Jong-Il koji je prije dvije godine doživio moždani udar, nasljedio je svojeg oca Kim-Il-Sunga, preminula 1994. godine. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene