Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama ne odustaje od napada

Kerry: SAD ne može obećati da će čekati UN-ovo izvješće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik John Kerry je u Vilniusu europskim kolegama rekao da Sjedinjene Države ne mogu obećati da će čekati izvješće UN-a o kemijskom oružju u Siriji prije potencijalnih vojnih napada na Damask, prenio je američki dužnosnik.

Na sastanku s 28 ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a John Kerry je kazao kako 'će pred skupinom Vijeća za nacionalnu sigurnost iznijeti preporuke nekih članica EU-a, koje drže da valja čekati rezultate UN-ove inspekcije', rekao je za France presse neimenovani dužnosnik State Departmenta.

No šef američke diplomacije 'jasno je kazao kako SAD ne može obećati da će čekati izvješće UN-a kako bi eventualno djelovao', kazao je diplomat koji je prisustvovao raspravi u glavnome litavskom gradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad sve manje izgledan Amerika 'zagrizla' ruski plan za Siriju Slika nije dostupna Napad sve neizvjesniji VIDEO Pogledajte Kerryjev 'gaf' koji je omogućio nastanak ruskog plana za Siriju

>> 'Europa za 'jasan i snažan odgovor' na kemijski napad'

Kerry je pokušao uvjeriti EU da podupre zamisao o vojnim udarima na Siriju, neposredno nakon održavanja summita G20 na kojem predsjednik Barack Obama nije uspio dobiti veću potporu za američke planove. Većina od 28 članica, uz izuzetak Francuske i Danske, protiv je vojne akcije. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene