Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kardinal Vinko Puljić je najavio kako će se fizički oduprijeti najavljenoj deložaciji iz njegove rezidencije.


'To je naše crkveno, privatno vlasništvo i ja ću stati na prag i neću im dopustiti deložaciju. Ući mogu samo preko mene mrtva', izjavio je kardinal Puljić. 'Ovom presudom Crkvi se šalje određena poruka, a sutkinja je neposredno prije presude nenajavljeno došla u zgradu nadbiskupije na što sam rekao da ne može ući jer je riječ o privatnom vlasništvu. Sutkinja mi je odgovorila kako će mi pokazati tko je ovdje vlast', rekao je kardinal.

Vezani članci prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Loše vijesti iz susjedstva: Ponovno velik broj novozaraženih, na snazi dodatne restrikcije

>> Kardinala Puljića 'tjeraju' iz sarajevske rezidencije

Kardinal je izrazio razočarenje jer na zakone, na temelju kojih je oduzet dio zgrade nadbiskupije, nisu reagirale hrvatske stranke, a pomoć mu je obećana iz ureda člana predsjedništva BiH Željka Komšića.

Sarajevski općinski sud je za sredinu studenog naložilo deložaciju dijela prostorija u zgradi Vrhbosanske nadbiskupije u središtu Sarajeva i vraćanje u posjed obitelji prijeratnog agenta Službe državne sigurnosti Fadila Smajovića, koji je svojedobno onamo useljen kako bi prisluškivao crkvene prvake. (Hina)