Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv sudske odluke

Kardinal Puljić će se fizički oduprijeti deložaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Vinko Puljić je najavio kako će se fizički oduprijeti najavljenoj deložaciji iz njegove rezidencije.

'To je naše crkveno, privatno vlasništvo i ja ću stati na prag i neću im dopustiti deložaciju. Ući mogu samo preko mene mrtva', izjavio je kardinal Puljić. 'Ovom presudom Crkvi se šalje određena poruka, a sutkinja je neposredno prije presude nenajavljeno došla u zgradu nadbiskupije na što sam rekao da ne može ući jer je riječ o privatnom vlasništvu. Sutkinja mi je odgovorila kako će mi pokazati tko je ovdje vlast', rekao je kardinal.

Pročitajte i ovo Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

>> Kardinala Puljića 'tjeraju' iz sarajevske rezidencije

Kardinal je izrazio razočarenje jer na zakone, na temelju kojih je oduzet dio zgrade nadbiskupije, nisu reagirale hrvatske stranke, a pomoć mu je obećana iz ureda člana predsjedništva BiH Željka Komšića.

Sarajevski općinski sud je za sredinu studenog naložilo deložaciju dijela prostorija u zgradi Vrhbosanske nadbiskupije u središtu Sarajeva i vraćanje u posjed obitelji prijeratnog agenta Službe državne sigurnosti Fadila Smajovića, koji je svojedobno onamo useljen kako bi prisluškivao crkvene prvake. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene