Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donesena odluka

Treći čovjek Vatikana ostaje u zatvoru najmanje tri godine: Odbijena žalba na presudu za pedofiliju

Kardinal George Pell (Foto: AFP)
Kardinal George Pell (Foto: AFP) Foto: Afp
Bivšem vatikanskom rizničaru kardinalu Georgeu Pellu u srijedu je odbijena žalba na presudu o seksualnom zlostavljanju dvaju trinaestogodišnjaka pa će u pritvoru ostati još najmanje tri godine.

Pell je najviši dužnosnik Katoličke Crkve koji je ikada osuđen za seksualno zlostavljanje maloljetnika. U ožujku je proglašen krivim za napastovanje dva dječaka u katedrali Svetog Patricka dok je bio nadbiskup Melbournea krajem devedesetih.

Pročitajte i ovo Kamerom u ručnom satu snimao djecu u Rovinju - 1 Novi slučaj Gnjusni slučaj u Istri: Nijemac na bazenu u Rovinju snimao djecu, policija objavila detalje Ilustracija Projekt odobrila i vlada Mijenjaju zakon o kažnjavanju pedofila: "Klinički protokol uključuje kemijsku kastraciju"

Pell se žalio na tu odluku žalbenom sudu savezne države Victorie na temelju tri argumenta, poglavito onog da je presuda porote bila "nerazumna" jer se temeljila na svjedočanstvima samo jedne od dviju žrtava. Druga je umrla od predoziranja 2014. i nikada nije govorila o pedofiliji.

Suci su u srijedu zaključili kako su dokazi bili dovoljni da porota procijeni njegovu krivnju. Prema važećoj presudi će Pell dobiti mogućnost oslobađanja u listopadu 2022., kad će imati 81 godinu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene