Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se objava kazne

Prenoćit će u zatvoru: Odbijena jamčevina bivšem vatikanskom rizničaru osuđenom za zlostavljanje dječaka

Kardinal George Pell (Foto: AFP)
Kardinal George Pell (Foto: AFP) Foto: Afp
Po svakoj bi od pet točaka za koje proglašen krivim Pell mogao dobiti do maksimalnih 10 godina zatvora, objavio je sud u srijedu.

Australski kardinal George Pell, koji je nakon jednomjesečnog suđenja u prosincu 2018. proglašen krivim za seksualno zlostavljanje dvojice dječaka 1996. godine, ostaje u zatvoru nakon što mu je sud u srijedu odbio jamčevinu.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Pell, bivši rizničar Vatikana, najviše je pozicionirani dužnosnik Vatikana osuđen za seksualno zlostavljanje. On tvrdi da je nevin te je njegov odvjetnik na presudu podnio žalbu. Izricanje duljine kazne očekuje se 13. ožujka.

Porota ga je još u prosincu jednoglasno proglasila krivim po pet točaka za seksualno zlostavljanje djeteta mlađeg od 16 godina. Sama presuda i detalji cijelog slučaja ostaju tajni sve do idućeg utorka zbog pravnih razloga.

Po svakoj bi od pet točaka za koje proglašen krivim Pell mogao dobiti do maksimalnih 10 godina zatvora, objavio je sud u srijedu, piše BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene