Kardinal George Pell (Foto: AFP)
Kardinal George Pell (Foto: AFP) Foto: Afp

Po svakoj bi od pet točaka za koje proglašen krivim Pell mogao dobiti do maksimalnih 10 godina zatvora, objavio je sud u srijedu.


Australski kardinal George Pell, koji je nakon jednomjesečnog suđenja u prosincu 2018. proglašen krivim za seksualno zlostavljanje dvojice dječaka 1996. godine, ostaje u zatvoru nakon što mu je sud u srijedu odbio jamčevinu.

Vezani članci Policija u Brisbaneu Ukidaju vikend-lockdown, a s njim i jednu od najneobičnijih odredbi na svijetu Julian Assange Osnivaču WikiLeaksa odbijena jamčevina zbog straha od bijega: ''Heroj koji se žrtvovao da razotkrije protupravne poslove''

Pell, bivši rizničar Vatikana, najviše je pozicionirani dužnosnik Vatikana osuđen za seksualno zlostavljanje. On tvrdi da je nevin te je njegov odvjetnik na presudu podnio žalbu. Izricanje duljine kazne očekuje se 13. ožujka.

Porota ga je još u prosincu jednoglasno proglasila krivim po pet točaka za seksualno zlostavljanje djeteta mlađeg od 16 godina. Sama presuda i detalji cijelog slučaja ostaju tajni sve do idućeg utorka zbog pravnih razloga.

Po svakoj bi od pet točaka za koje proglašen krivim Pell mogao dobiti do maksimalnih 10 godina zatvora, objavio je sud u srijedu, piše BBC.