Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik Radovana Karadžića, Svetozar Vujačić, rekao je da se njegov klijent u Beogradu krio posljednje tri godine, te da ga je odao telefonski razgovor sa jednim od rođaka koji je prisluškivala srpska tajna policija. Neki mediji nagađaju kako se radi o bjegunčevom sinu Saši.


Mediji u BiH pišu kako je tajna služba prisluškivala dr. Dabića, pa je 'uhvatila' jedan od poziva njegovog sina Saše, koji je potvrdio njihove ranije sumnje.

Vezani članci Žarko Rašić Bandićevi prijatelji u kobnoj noći nisu prvo nazvali Hitnu pomoć, nego jedan privatan broj Slika nije dostupna 'Koštunica telefonskim pozivom može uhititi Karadžića'

Rasim Ljajić potvrdio je jučer da je praćena skupina osoba za koju se pretpostavljalo da su bile u kontaktu s Karadžićem te da je bjegunac na taj način lociran. 

Odvjetnik potvrđuje Ljajićevu izjavu.

'Locirali su Karadžića i počeli ga pratiti. Vidio je da ga prate, izlazio je u grad, išao u kino,' tvrdi Vujačić. 

Vujačić također navodi da je bivši direktor BIA-e Rade Bulatović, imao više informacija od sadašnjeg direktora Saše Vukadinovića, ali da je zajedno sa bivšim premijerom Vojislavom Koštunicom on te informacije 'amortizirao i predstavljao kao domoljubni čin'. 

Otkriveno je da je Karadžić koristio lažne dokumente na ime Dragana Dabića, no inače nije državljanin Srbije. 

Vukčević je potvrdio da je Karadžić bio vrlo uvjerljiv u skrivanju identiteta, bavio se alternativnom medicinom, tako je zarađivao, a radio je u privatnoj liječničkoj ordinaciji. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju