Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rukovao se s preživjelima

Kapetan 'Coste Concordije' na sudu izrazio žaljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francesco Schettino, kapetan s 'Coste Concordije', rukovao se s preživjelima i izrazio žaljenje na ročištu.

Kapetan Francesco Schettino, okrivljen za potonuće kruzera "Coste Concordije" u kojem su u siječnju u talijanskim obalnim vodama poginule 32 osobe u ponedjeljak se rukovao s preživjelima i izrazio žaljenje na ročištu na kojem će se odlučiti hoće li biti pokrenut puni sudski postupak.

Schettino je djelovao opušteno i često razgovarao sa svojim odvjetnicima, rekao je pravni zastupnik 80 preživjelih američkih državljana i članova obitelji. Luksuzni brod prevrnuo se 13. siječnja u blizini toskanskog otoka Giglija nakon što je udario u greben koji mu je rasparao trup.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kanibalska jazbina Policajci pronašli raskomadano tijelo, muž i žena radili pite od ljudskog mesa Obilježavanje godišnjice masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar - 5 Detalji suđenja Odvjetnik obitelji ubijene djece u Ribnikaru o suđenju: "Majka je bez empatije i morala, ponaša se kao da je iznad suda"

>> Podaci iz crne kutije Coste Concordie pokazat će hoće li se suditi 'kapetanu kukavici'

Schettino je priznao da je počinio greške, ali i optužio svoju tvrtku Costa Cruises za loše reakcije. Osim što je od nesreće predmet poruge u Italiji i u inozemstvu, Schettinu prijete optužbe za višestruko ubojstvo iz nehata i napuštanje broda tijekom kaotične noćne akcije spašavanja 4200 putnika i članova posade. Dvije se osobe i dalje smatraju nestalima, a brod je još uvijek na istom grebenu, napola preplavljen vodom. Schettino u ponedjeljak nije govorio, ali su njegovi odvjetnici rekli da prihvaća krivicu za nesretni događaj i želi da se utvrdi puna istina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene