Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci otkrivaju što je zabilježila

Podaci iz crne kutije Coste Concordie pokazat će hoće li se suditi 'kapetanu kukavici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas bi trebali biti poznati podaci iz crne kutije kruzera Coste Concordie koji se nasukao u siječnju na talijansku obalu.

U skladu s podacima iz crne kutije, sud na kojem će se pojaviti Francesco Schettina koji je u vrijeme nesreće upravljao brodom, će odlučiti hoće li doći do suđenja, javlja BBC. Na predraspravnom ročištu odlučit će se o optužnici koja tereti Schettina za ubojstvo, napuštanje broda i uzrokovanje nesreće u kojoj je život izgubilo 32 putnika i članova posade. Nesreća se dogodila zbog nasukavanja kruzera 13. siječnja ove godine u blizini talijanskog otoka Giglio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasukana od 2012. VIDEO A ovo su ronioci snimili na golemoj olupini... Slika nije dostupna Svjedočio član posade Obrana Kapetana Kukavice: 'Skliznuo je s mosta kruzera u čamac za spašavanje'

Otok za to vrijeme trpi štetu u turizmu. Dok tim radi na uklanjanju olupine kruzera Coste Concordie koja se nasukala na talijansku obalu u blizini otoka Giglio, gradonačelnik tvrdi kako je incident utjecao na broj turista na tom području, piše AP. 

>> 'Kapetan kukakvica' želi nazad svoj posao i tuži vlasnika broda!

'Primijetili smo značajan gubitak turista, djelomično i zbog međunarodne ekonomske krize, ali i dijelom i zbog krize kroz koju prolazimo zbog nasukavanja Coste Concordie. Ova olupina izaziva nelagodu kod turista i njihov otpor prema dolasku na ovaj otok', rekao je gradonačelnik Giglia Sergio Ortelli.

'Za nas i nije toliko važno da se Francesca Schettina osudi, ali osjećamo potrebu da se zadovolji pravda, naročito zbog poštovanja prema žrtvama i njihovim obiteljima', rekao je gradonačelnik. Tim koji radi na rastavljanju i uklanjanju olupine kruzera dugog 268 metara, čini 400 radnika koji rade u nekoliko smjena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene