Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad Air Franca

Kapetan Air Francea u trenutku nesreće leta 447 bio sa ženom?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjim trenucima prije nego što se Air France 447 srušio u Atlantski ocean, kapetan aviona bio je na pauzi i usprkos pozivima kopilota nije se vratio u kabinu, pokazale su crne kutije.

Air France 447 je putovao iz Rio de Janeira u Pariz , u noći 31. Svibnja 2009. i u jutarnjim satima srušio se u Atlantski ocean.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravična nesreća Avion s 228 ljudi završio na dnu Atlantika: Tko je odgovoran? Završilo povijesno suđenje Slika nije dostupna Većina poginula u padu aviona Kaćuša, Kaljinka, Ave Maria... Poslušajte najljepše izvedbe Zbora Crvene armije

Dva neslužbena izvora izjavila su za ABC News da je 58-godišnji pilot Air Francea Marc Dubois putovao sa stjuardesom Air Francea Veronique Gaingard. Jean-Paul Troadec, direktor BEA-e, francuskog tijela koje vodi istragu oko nesreće Flight 447, izjavio je za ABC News, da Gaignard nije bio dio njihove istrage, jer agenciju 'ne zanima' privatni život pilota'. Troadec je dodao, da ne misli da je odnos između pilota Dubois i stjuardese Gaignard imao bitnu ulogu u nesreći.

>> Broj žrtava nesreće nigerijskog zrakoplova narastao na 157

Crne kutije pronađene u olupinama aviona, u travnju 2011, otkrile su da je kapetan Dubois kabinu napustio na 4 sata, otprilike u isto vrijeme kada je let 447 bio na ulazu u tešku oluju. Glavni uzrok nesreće bio je kvar Pitot cijevi, koja pilotu govori koja je brzina aviona. Od tog trenutka kontrola aviona bila je u rukama prvog časnika Cedric Bonina, 32-godišnjeg pilota. Bonin je napravio fatalnu pogrešku povlačenjem aviona prema gore, što je uzrokovalo zatajenje motora.

U roku od nekoliko sekundi avion je počeo brzo gubiti na visini. Kontrolu nad avionom nisu uspjeli povratiti i Air France se srušio u Atlantski ocean. Poginulo je 228 putnika i svi članovi posade.

Konačni izvještaj o ovoj nesreći BEA će objaviti 5. srpnja ove godine. Air France u ovim trenucima odbija 'zahtjeve za intervju, dok se ne objavi konačan izvještaj agencije BEA'. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene