Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Problem ćemo teško riješiti"

Kaos u željezničkom prometu: Brojne su linije zatvorene, a za sve su krive životinje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog jazavaca koji kopaju tunele ispod željezničkih tračnica nastao je kaos u željezničkom prometu u Nizozemskoj, uzrokovali su otkazivanje i zatvaranje linija.

Pogođeni su vlakovi na sjeveru i jugu zemlje, a neke su usluge zaustavljene čak tjedan dana. Pruga između Den Boscha i Boxtela na jugu zatvorena je u utorak nakon što su jazavci kopali ispod tračnica.

Dužnosnici su rekli da nije jasno koliko će dugo problem trajati i kako će ga riješiti jer su jazavci zaštićena vrsta.

John Voppen, izvršni direktor ProRaila - tvrtke koja održava nizozemsku željezničku mrežu - rekao je da je to već drugi put u tjedan dana da su usluge obustavljene zbog aktivnosti jazavaca, piše BBC.

Rekao je da bi rješavanje problema moglo potrajati dosta vremena jer je operaterima vlakova potrebno dopuštenje za premještanje životinja ili remećenje njihova staništa.

Pročitajte i ovo Izvlačenje automobila iz mora Na trajektnom pristaništu Poznati novi detalji pada auta u more: Pijani vozač pogrešno skrenuo, žena se utopila

Zbog kopanja rupa ispod tračnica one bi se mogle slegnuti, što bi ugrozilo sigurnost željezničkog prometa.

Ruta Den Bosch - Boxtel - Eindhoven važna je veza koja povezuje sjever i jug, a promet putničkih i teretnih vlakova na liniji bit će obustavljen najmanje do sljedećeg utorka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Nesreća kod Solina: Dvije osobe teže ozlijeđene u sudaru motora i teretnog vozila

Ranije ovog mjeseca na sjeveru jazavci su se također ukopali ispod željezničkih tračnica u blizini Molkweruma u pokrajini Friesland, zbog čega su usluge na jednoj liniji bile obustavljene do sljedećeg mjeseca.

Željezničari planiraju ondje sagraditi pješčani brežuljak gdje bi jazavci mogli kopati svoje domove.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene