Zagrebački Azil Dumovec, osim što spašava i zbrinjava izgubljene kućne ljubimce, ptice i divlje životinje, u ponedjeljak je spasio i jednog pauka.

Galerija Pauk s Kajzerice - 3 Pauk s Kajzerice - 2 Pauk s Kajzerice - 1 +0 Azil Dumovec

Djelatnici zagrebačkog azila za životinje imali su u ponedjeljak vrlo neobičan ulov.

Jedna stanovnica Novog Zagreba na zidu svog stana ugledala je prizor od kojeg se ledi krv u žilama. Ogroman pauk koji nije izgledao nimalo bezazleno smjestio se u kut njezine sobe.

Zmija u Utrini Velika zmija uplašila stanovnike zagrebačkog naselja. Iz Azila Dumovec imaju poruku za građane

Ipak u panici i strahu nije posegnula za metlom, nego je nazvala djelatnike Azila Dumovec, koji su i ovu, zapravo miroljubivu i korisnu životinju, vrlo brzo ulovili i premjestili je na mjesto koje joj je prihvatljivije za život.

Kako su pojasnili, riječ je o vučjem pauku, koji je noću skriven, a danju hvata plijen. "Imaju odličan vid i brzi su, a zbog velikog tijela i dugih nogu nekima djeluju zastrašujuće", pojasnili su u Dumovcu. Riječ je o veličanstvenim životinjama koje imaju važno mjesto u ekosustavu, kažu, a hrane se kukcima, pa su na neki način i pomagači ljudima protiv dosadnih muha ili komaraca.

Ilegalna uzgajivačnica Dumovec zatrpan pozivima građana: Nakon mučnog slučaja uhvaćenog "štancera", građani pohrlili udomiti štence

Pauka sa zagrebačke Kajzerice djelatnici su pustili u prirodu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju