Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U blizini aerodroma

Kaos na jugu Srbije: Padaju vojne bespilotne letjelice, sve ima veze s Kinezima? "Čuo sam kako trokira motor..."

Pad bespilotne letjelice u Srbiji
Pad bespilotne letjelice u Srbiji Foto: Screenshot/Nova.rs/Milan Marković
Jedna vojna bespilotna letjelica pala je u utorak na groblje u selu Obrva, a druga je pala u selu Tavnik u dvorište obiteljske kuće. Oba sela nalaze se kod Kraljeva na jugu Srbije i u blizini su vojnog aerodroma Lađevci.

Na groblju u selu Obrva kod Kraljeva u utorak poslijepodne je pala bespilotna letjelica. Stanovnici sela čuli su neobičan zvuk motora, a onda se na letjelici otvorio padobran.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

"Mislio sam prvo da nešto uvježbavaju. Čuo sam kako trokira motor na letjelici. Kada se ugasio, vidio sam kako se otvara padobran. Shvatio sam da s letjelicom nešto nije u redu", ispričao je Milan Srećković iz Obrve za Novu.rs.

Otišao je vidjeti gdje je letjelica pala i našao je na groblju, s padobranom među spomenicima.

"Desnim krilom se naslonila na jedan spomenik. Nije bila oštećena prilikom slijetanja. Često ih viđamo, ali nikada nisu pale blizu naseljenog mjesta", rekao je.

Druga bespilotna letjelica pala je u utorak u dvorište kuće u selu Tavnik. Do pada je došlo tijekom izvođenja vježbe na aerodromu Lađevci.

Padaju po njivama

Stanovnici okolnih sela navode kako je prije par mjeseci u selu Mrsać došlo do pada bespilotne letjelice, no tada nije bilo štete.

Navode kako su više puta vidjeli padove letjelica po okolnim njivama te da ih nitko nije uspio snimiti jer ih vojska vrlo brzo locira i odnese.

Nova.rs doznaje da se na vojnom aerodromu Lađevci nalazi grupa vojnih stručnjaka iz Kine koji su možda povezani s ovim slučajevima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene