Obavijesti Video Pretražite Navigacija
građani zabrinuti

Pad drona i oštećeni automobili: Provjerili smo imaju li vlasnici pravo na isplatu odštete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pad bespilotne letjelice u Zagrebu prouzrokovao je štetu na automobilima koji su na mjestu nesreće bili parkirani. Istražili smo imaju li građani, s ugovorenim policama kasko osiguranja, pravo na isplatu odštete od osiguravajućih društava.

U padu bespilotne letjelice u Zagrebu 10.3.2022. prema neslužbenim informacijama oštećeno je i četrdesetak osobnih automobila. Na društvenim mrežama, pa čak i u nekim medijima, vrlo brzo su se pojavile informacije da osiguravajuća društva vlasnicima s ugovorenim policama kasko osiguranja neće nadoknaditi štetu. No, čini se da to ipak nije tako.

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Iako puni kasko kod svih osiguratelja uključuje naknadu šteta od pada zračne letjelice i njenih dijelova, istovremeno u određenim uvjetima postoji isključenje šteta nastalih kao posljedica ratnih zbivanja. 

S obzirom na to da se ova bespilotna letjelica koristila isključivo u ratne svrhe, građani su zabrinuti da neće moći ostvariti isplatu odštete, bez obzira na ugovorene police.

"Sitna slova ugovora ipak treba dva puta pročitati"

Odgovore smo potražili od Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO), i nekolicine najvećih osiguravajućih društava na području Zagreba. I dok od HUO-a nismo dobili službeno očitovanje o ovom incidentu, jedna osiguravajuća kuća potvrdila nam je da će njihovi osiguranici biti isplaćeni. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOMENTAR SAŠE VEJNOVIĆA "Ne gledajte gore, a ni dolje!": Potpuni komunikacijski promašaj o padu letjelice na Zagreb

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Nije usmjereno protiv Hrvatske" Milanović o padu vojnog drona na Zagreb: "Letjelica je došla iz Ukrajine, ali nećemo ribati veleposlanika"

U Croatia osiguranju su nam potvrdili da su zaprimili dvije prijave štete, i u oba će slučaja štete biti uredno isplaćene. "Croatia osiguranje do sada je zaprimilo dvije prijave štete nastale padom letjelice na Jarunu. U oba slučaja ugovorene su kasko police. Štete će biti uredno isplaćene, a zaprimljeni zahtjevi riješeni u najkraćem roku. Pozivamo i sve ostale koji su naši osiguranici da prijave štete", kažu u Croatia osiguranju.

U Allianzu i Generali osiguranju dosad još nisu primili nijednu prijavu štete automobilskog kaska vezanu za pad drona na Jarunu. 

Za sve one koji još dvoje imaju li pravo na naknadu štete zbog pada drona, neka još jednom provjere svoje police osiguranja, te se jave svojim osiguravateljima. Kako to učiniti mogu pročitati ovdje.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene