Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gomilanje vojske na granici

Kanada iz Ukrajine povlači obitelji diplomata: "Do ruske vojne akcije može doći u svakom trenutku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanada je u utorak objavila da privremeno povlači obitelji svojih diplomata u Ukrajini zbog ruskog gomilanja vojske na granicama s tom istočnoeuropskom zemljom.

Američki State Department u nedjelju je objavio da je članovima diplomatskih obitelji naredio da napuste Ukrajinu, rekavši da do vojne akcije Rusije može doći u bilo kojem trenutku.

"Zbog ruskog gomilanja vojske i destabilizirajućih aktivnosti u i oko Ukrajine, odlučili smo privremeno povući djecu osoblja kanadskog veleposlanstva ispod 18 godine i članove obitelji u njihovoj pratnji", izjavila je kanadska ministrica vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković REDOVITA SJEDNICA Plenković uhićene pozvao na kavu, a iako tvrdi da Milanovića nije gledao: ''Mislio sam da to govori ruski dužnosnik''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovarao na pitanja novinara Milanović komentirao situaciju u Ukrajini: "Povući ćemo sve do zadnjeg vojnika. Hrvatska se od toga mora maknuti kao od požara"

U priopćenju nije bilo drugih detalja.

Kanada, koja je u lošim odnosima s Moskvom od ruske aneksije Krima 2014. godine, prošli tjedan je rekla da će Ukrajini ponuditi zajam do 120 milijuna kanadskih dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene