Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otimali ljude za mafiju

Kamera snimila korumpirane policajce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksičke vlasti u javnost su pustile snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi kako petorica policajaca odvode trojicu muškaraca iz jednog hotela na zapadu Meksika.

Video je snimljen 20. siječnja ove godine, a oteta trojica su kasnije pronađeni ugušeni i nasmrt pretučeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Konferencija za novinare meksičkih vlasti o otmici Amerikanaca oteti u meksiku Krenuli na operaciju, završili u kandžama otmičara: Dvoje Amerikanaca ubijeno, jedan ranjen

>> Nova ubojstva u Meksiku: Otkriveno 14 osakaćenih tijela

Državno tužiteljstvo je izvijestilo kako se čini da su policajci postupali po naređenjima četvorice civila koji su najvejrojatnije pripadnici narko mafije.

Na video snimci su vidi kako policijsko vozilo staje ispred jednog hotela u gradu Lagos de Moreno, a slijedi ga pickup u kojem se nalaze četvorica naoružanih civila. Potom iz policijskog vozila izlazi policajac s puškom i odlazi do pickup-a iz kojeg mu daju nešto što sliči na nekakav popis. Potom policajac i njegovi kolege uadaju u hotel i daju popis zaposleniku na recepciji, vjerojatno kako bi doznali u kojim se sobama nalaze ljudi s popisa. Potom trojicu muškaraca u donjem rublju i s lisicama na rukama izvode iz hotela. Jednog gura naoružani civil i gura ga u policijski automobil. Policajci su potom dežurali ispred hotela dok prtljaga i vozila otetih također nisu ukradeni. Na kraju, policijski automobil slijedi naoružane civile koji se odvoze u pickup-u i ukradenim vozilima.

'To je dokaz, snimka na kojoj savršeno možemo vidjeti što se dogodilo 20. siječnja', kazao je državni tužitelj meksičke države Jalisco Tomas Coronado Olmos na konferenciji za novinare u Guadalajari. 'Za sada nema dokaza da su žrtve tih policajaca i naoružana četvorka dio organiziranog kriminala'.

Petorica policajaca sa snimke, njihov zapovjednik i lokalni šef policije iz Lagos de Morena su uhićeni i čekaju podizanje optužnice. Oko ovog slučaja postoji još niz pitanja bez odgovora, uključujući i jesu li četvorica naoružanih civila mislili da su žrtve pripadnici suparničkog kartela. Žrtve su naime, bile iz države Coahuila na sjeveru Meksika gdje se sukobljavaju narkokarteli Zetas i Sinaloa.

U pet i pol godina borbe meksičkih vlasti s narko kartelima poginulo je više od 47.500 osoba. Iako su Meksikanci već 'navikli' na ubojstva i mafijaške obračune ovaj je video, objavljen na nacionalnoj televiziji, šokirao mnoge. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene