Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko otkriće

Kako su stvarani fantomski birači u Srbiji: U cijeloj priči pojavljuje se i telefonska centrala

Kuća u kojoj je registrirano 50 srpskih birača
Kuća u kojoj je registrirano 50 srpskih birača Foto: Platforma X
Stižu novi dokazi da su srpski izbori održani u prosincu 2023. bili neregularni. Opozicija je pokazala nekoliko lokacija na kojima navodno živi i po 50 ljudi, a radi se o potleušicama pa čak i telefonskoj centrali.

 Analizom državnih podataka utvrđeno je da je za parlamentarne izbore u Srbiji održane 17. prosinca 2023. u razdoblju od 4. travnja 2022. do 30. studenoga 2023. nezakonito registrirano najmanje 51.475 novih birača. Između izbora 2020. i 2022. 46.660 birača registrirani su nezakonito.

Analiza uključuje faktore kao što su punoljetnost, smrt, migracija i netočna registracija u popisima birača. Nova.rs navodi istraživanje Demokratske stranke koja tvrdi da se putem softvera manipuliralo podacima, zamjenjujući one koji nisu glasali ili su preminuli novim, fantomskim biračima.

Pročitajte i ovo Vukovar - 3 priopćenje policije Policija uhitila još tri osobe zbog napada na maloljetnike u Vukovaru

Opozicija tvrdi da je najveća izborna krađa zabilježena u Beogradu gdje je nezakonito upisano 15.956 birača. Slične nepravilnosti zabilježene su i u općinama diljem Srbije, a posebno u Sremskom i Mačvanskom okrugu, gdje je u gotovo svim općinama zabilježen neopravdani porast broja birača.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Neobičan slučaj Veliki obrat: Maloljetnik tvrdio da su ga pretukli na cesti, policija otkrila što se zapravo dogodilo

Danas je istupio i predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas koji tvrdi da ima dokaze o izbornoj krađi.

"Ovo su imena i prezimena 50-ak ljudi koji su ovdje prijavljeni. Ne znam kako bih to definirao, ali znam, kao i svi drugi, da ovdje nitko ne živi", ​​izjavio je

Dodao je još nekoliko primjera koji potvrđuju izbornu krađu, među kojima je da je na jednoj telefonskoj centrali upisano 13 birača.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene