Iran je u noći s utorka na srijedu lansirao balističke projektile koji su pogodili dvije baze u Iraku u kojima su stacionirani vojnici SAD-a. Objavljen je video u kojem je vidljivo kako su projektili udarili u bazu Al Asad.


U objavljenom se videu mogu čuti snažni udari projektila te zatim i vidjeti kako projektili pogađaju bazu Al Asad. Također, u videu se može čuti i vikanje promatrača. "Dolazi, dolazi, treći dolazi!", čuje se kako viču. Autentičnost snimke još nije službeno potvrđena.

Vezani članci General Hosein Salami Zapovjednik Čuvara revolucije: ''Iran nije namjeravao ubiti američke vojnike u Iraku. Cilj je bilo materijalno uništenje'' Mjesto pada aviona u Iranu Ukrajina suzila istragu o padu aviona kraj Teherana: Ili je terorizam ili rušenje raketom

Osim spomenute baze, u iranskom napadu je pogođena i baza Erbil. Iranska državna televizija objavila je da se radi o projektilima "zemlja-zemlja", a Pentagon je pak ustvrdio da se radi o projektilima kratkog dometa. Akcija je nazvana "Mučenik Sulejmani".

Napad na vojnu bazu dogodio se nakon što je američka vojska u petak dronom ubila iranskog generala Kasema Sulejmanija. Nakon toga objavljen je niz iranskih prijetnji, ali ne i detalji o tome kako će odgovoriti na ubojstvo.