Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"MUČENIK SULEJMANI"

Pogledajte trenutak udara iranskih projektila na bazu u Iraku u kojoj su bili američki vojnici

Iran je u noći s utorka na srijedu lansirao balističke projektile koji su pogodili dvije baze u Iraku u kojima su stacionirani vojnici SAD-a. Objavljen je video u kojem je vidljivo kako su projektili udarili u bazu Al Asad.

U objavljenom se videu mogu čuti snažni udari projektila te zatim i vidjeti kako projektili pogađaju bazu Al Asad. Također, u videu se može čuti i vikanje promatrača. "Dolazi, dolazi, treći dolazi!", čuje se kako viču. Autentičnost snimke još nije službeno potvrđena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliski istok u ratnom vihoru Napadnute američke vojne baze u Iraku: Ostvaruje se prijetnja Irana? Slika nije dostupna Al Asad i Erbil Zašto je iranska odmazda bila usmjerena baš na "Kamp kolačić"? Golema baza imala je i bazene te vlastite autobusne linije

Osim spomenute baze, u iranskom napadu je pogođena i baza Erbil. Iranska državna televizija objavila je da se radi o projektilima "zemlja-zemlja", a Pentagon je pak ustvrdio da se radi o projektilima kratkog dometa. Akcija je nazvana "Mučenik Sulejmani".

Napad na vojnu bazu dogodio se nakon što je američka vojska u petak dronom ubila iranskog generala Kasema Sulejmanija. Nakon toga objavljen je niz iranskih prijetnji, ali ne i detalji o tome kako će odgovoriti na ubojstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene