Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop fizičkom kaćnjavanju

Južnokorejski nastavnici više ne smiju tući učenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavnici južnokorejskog glavnog grada Seula od danas više ne smiju fizički kažnjavati učenike.

Mnogi nastavnici u školama u Južnoj Koreji, prije svega u glavnom gradu Seulu, kao najučinkovitije sredstvo postizanja discipline smatrali su fizičko kažnjavanje nediscipliniranih učenika. To je prema njihovom mišljenju jako dobro funkcioniralo no sada je stigla zabrana.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle

>> VIDEO: Brutalno kažnjavanje učenika na Tajlandu

>> Učenici ‘sadistički mučeni’ u samostanu

Naime, gradski ured za obrazovanje Seula uslijed sve većeg broja pritužbi donijelo je odluku o zabrani fizičkog kažnjavanja. Učitelji su se protivili ovoj zabrani jer strahuju da bi ona mogla potaknuti nedisciplinu u razredima. Ured za obrazovanje je nastavnicima poslao popis prijedloga koji uključuje izoliranje nediscipliniranih učenika, kontakt s roditeljima i drugim načinima pokušaju održati disciplinu u učionicama. Takve su savjete južnokorejski nastavnici, s obzirom na dosadašnje iskustvo, unaprijed ocijenili neučinkovitima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene