Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavnici južnokorejskog glavnog grada Seula od danas više ne smiju fizički kažnjavati učenike.


Mnogi nastavnici u školama u Južnoj Koreji, prije svega u glavnom gradu Seulu, kao najučinkovitije sredstvo postizanja discipline smatrali su fizičko kažnjavanje nediscipliniranih učenika. To je prema njihovom mišljenju jako dobro funkcioniralo no sada je stigla zabrana.

Vezani članci Policija, ilustracija Vozač kamiona oduzeo prednost autobusu u kojem je bilo 20 učenika: Jedan od njih ozlijeđen Gužve za kupnju zaštitnih maski u Seulu - 1 Pogledajte snimku: Ogromni redovi za kupnju zaštitnih maski u Južnoj Koreji

>> VIDEO: Brutalno kažnjavanje učenika na Tajlandu

>> Učenici ‘sadistički mučeni’ u samostanu

Naime, gradski ured za obrazovanje Seula uslijed sve većeg broja pritužbi donijelo je odluku o zabrani fizičkog kažnjavanja. Učitelji su se protivili ovoj zabrani jer strahuju da bi ona mogla potaknuti nedisciplinu u razredima. Ured za obrazovanje je nastavnicima poslao popis prijedloga koji uključuje izoliranje nediscipliniranih učenika, kontakt s roditeljima i drugim načinima pokušaju održati disciplinu u učionicama. Takve su savjete južnokorejski nastavnici, s obzirom na dosadašnje iskustvo, unaprijed ocijenili neučinkovitima. (Hina)