Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istragu naručila crkva

Učenici ‘sadistički mučeni’ u samostanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca su bila ‘sadistički mučena i seksualno zlostavljana’ u katoličkom samostanu u Bavarskoj, navodi se u izvješću o rezultatima nove istrage koju je naručila katolička crkva.

Odvjetnik koji je istraživao optužbe za zlostavljanja u benediktinskoj samostanskoj školi u Ettalu u ponedjeljak je nadbiskupiji Muenchena i Freisinga predstavio konačno izvješće u kojem su 173 stranice iskaza žrtava o zlostavljanjima. ‘Moje je istraživanje prilično jasno pokazalo da su desetljećima sve do 1990. godine djeca i adolescenti bili okrutno zlostavljani u samostanu Ettal’, napisao je Thomas Pfister u izjavi.

Pročitajte i ovo Papa Franjo pred žrtvama svećeničke pedofilije, ilustracija - 5 U Portugalu Papa Franjo sastao se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja: "Jauk boli žrtava mora biti saslušan" Svećenik na TikToku Propovijedaju, pozivaju na molitvu... Svećenici tiktokeri: "Nastaju susreti, kontakti i dogovori za ispovijedi, pa i videi koje dijelim"

‘Broj iskaza žrtava znatno se povećao od privremenog izvješća 5. ožujka’, dodao je Pfister koji je prošlog mjeseca rekao da su stotine učenika tučene, a neki od njih i seksualno zlostavljani, u toj školi. Glasnogovornik nadbiskupije je rekao da ne može komentirati broj žrtava prije konferencije za tisak u utorak. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene