Kim Jong Un
Kim Jong Un Foto: Afp

Sve glasnije su pretpostavke svjetskih medija da je sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un preminuo, a takvo izvješće poslao je u poznati kineski novinar iz Hong Konga.


Potpredsjednica HKSTV satelitske televizije u Hong Kongu Shijian Xingzou kazala je kako ima informaciju iz pouzdanih izvora o tome da je čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong Un preminuo.

Vezani članci Kim Jong Un i Kim Yo Jong Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un u komi, pojavila se nasljednica? "Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ" Kim Jong Un Više eksplozija u Sjevernoj Koreji? Svjetski mediji pišu da je poginulo 15 ljudi

Zapadni mediji javljaju o glasinama o njegovoj smrti, piše New York Post. Istovremeno, japanski mediji tvrde da je u "vegetativnom stanju" nakon što je bio podvrgnut operaciji srca, piše Daily Mail.

Kina je u Sjevernu Koreju poslala tim liječnika. Vijest o njihovom putu u Sjevernu Koreju došla je u trenucima oprečnih vijesti o zdravstvenom stanju čelnika te zemlje.

Japanski tjednik Shukan Gendai objavio je da je Jong Un u "vegetativnom stanju" nakon operacije srca te da kineski liječnici putuju kako bi pomogli u njegovom oporavku. Izvor kojeg je citirao taj medij kazao je da je Jong Un bio u posjetu na selu kad ga je stegnulo u prsima i srušio se na zemlju.

Iako nema službene potvrde o njegovu stanju, na Twitteru se pojavio hashtag #KimJongUndead uz objave u kojima se kalkulira o tome što se, zapravo, dogodilo.