Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Južna Koreja odobrila istragu protiv novoizabranog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejska je vlada danas odobrila istragu protiv novoizabranoga predsjednika Leea Myunga-baka zbog optužbe za prijevaru, objavila je predsjednička Plava kuća.

Konzervativni Lee bit će prvi predsjednik kojemu prijeti kaznena istraga koja će mu vjerojatno potkopati ugled do polaganja predsjedničke prisege krajem veljače.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Nekadašnji direktor Hyundaija uvjerljivo je pobijedio 19. prosinca na izborima obećanjima da će obnoviti gospodarstvo, ublažiti zakone koji gospodarstvo sputavaju i biti odlučniji prema Sjevernoj Koreji.

Pripadnici Leejeve velike nacionalne stranke traže od predsjednika na odlasku Roha Mooa-hyuna i njegove vlade sklonije ljevici da zbog nacionalnoga jedinstva onemogući tu istragu.

Očekuje se da Roh početkom siječnja u suradnji s vrhovnim sudom imenuje voditelja istrage.

Istraga vjerojatno neće završiti do Leejeve inauguracije 25. veljače, a tada će on dobiti imunitet.

No pitanje o njegovu karakteru iskoristit će liberali na travanjskim parlamentarnim izborima na kojima će se boriti za očuvanje većine, kažu analitičari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene