Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na 23 položaja

Južna Koreja najavila nove vojne vježbe idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja izvest će sljedećeg tjedna pomorske vojne vježbe na dvadesetak raznih mjesta, od kojih niti jedno nije blizu pomorske granice sa Sjevernom Korejom

Vježbe uz pucanje bojnim streljivom odvijati će se od 27. do 31. prosinca na 23 razna položaja, blizu obala Korejskog poluotoka, dodao je stožer. Niti jedna vježba neće se odvijati blizu pomorske granice sa Sjevernom Korejom u Južnom moru. Pjongjang osporava liniju pomorske granice koju su Ujedinjeni narodi odredili nakon Korejskog rata (1950.-1953.).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obama brani saveznika Odgovor na napad: SAD i Južna Koreja dogovorili vojne vježbe Slika nije dostupna Gotovo 100.000 vojnika Unatoč prijetnjama Sj. Koreje počeli vojni manevri Južne Koreje i SAD-a

>> Južna Koreja 'slučajno' ispalila granatu, Sjeverna nije reagirala

'To je dio naših redovnih vježbi, u koje su uključene kopnene, zrakoplovne i pomorske jedinice', rekao je jedan vojni glasnogovornik i dodao da državna agencija za razvoj obrane voditi testiranja streljiva na zapadnoj obali. U području blizu pogranične crte sa Sjeverom odvijali su se pomorski sukobi dviju Koreja 1999., 2002. i u studenom 2009.

U ožujku 2010. u potapanju južnokorejske korvete poginulo 46 mornara, za što je međunarodnom istragom utvrđena odgovornost Pjongjanga koji to demantira. Krajem studenoga 2010. Pjongjang je granatirao južnokorejski otok Yeonpyeong pri čemu su poginule četiri osobe. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene