Južnokorejska vojna vježba s američkim vojnicima (Foto: Arhiva/AFP)
Južnokorejska vojna vježba s američkim vojnicima (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Južna Koreja i Sjedinjene Države objavit će prije travnja kada će se održati planirane zajedničke vojne vježbe, objavio je u utorak ministar obrane Južne Koreje.


Upitan kada će dvije zemlje održati odgođene zajedničke vojne vježbe, Song Young-moo rekao je parlamentu da su on i njegov američki kolega Jim Mattis odlučili objaviti datum između završetka Zimskih paraolimpijskih igara 18. ožujka i početka travnja.

Vezani članci Milorad Dodik Milorad Dodik i dalje prijeti raspadom BiH, Amerikanci mu poslali jasnu poruku Slika nije dostupna ODGOVOR NA 'NEOPROSTIV ZLOČINAČKI ČIN' S.Koreja ponovno ispalila raketu

Sjedinjene Države i Južna Koreja dogovorile su ranije da će odgoditi zajedničke vojne vježbe dok ne završe Zimske olimpijske igre.

Južna Koreja i SAD obično održavaju zajedničke vojne vježbe u ožujku i travnju a u njima sudjeluje oko 17.000 američkih i više od 300.000 južnokorejskih vojnika.

Sjeverna Koreja osuđuje vježbe kao pripremu za napad na nju i znala je izvesti raketne probe ili odgovoriti na te vježbe na neki drugi agresivan način.

Nakon što su ove godine vježbe odgođene kako bi se osiguralo mirno održavanje Igara, Sjeverna Koreja složila se održati prve službene razgovore s južnim susjedom u više od dvije godine.

U tim razgovorima Pjongjang se složio poslati svoje sportaše i delegaciju na Zimske olimpijske igre u južnokorejski Pjongčang. (Hina)