Mike Pence (Foto: AFP)
Mike Pence (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u subotu da su SAD, Južna Koreja i Japan suglasni o izolaciji Sjeverne Koreje zbog njezina nuklearnog programa, iako su dvije Koreje ublažile diplomatske napetosti tijekom Zimskih olimpijskih igara.


"Nema razmimoilaženja između SAD-a, Južne Koreje i Japana u pogledu daljnjih gospodarskih i diplomatskih sankcija protiv Sjeverne Koreje sve dok ne zaustavi nuklearni i raketni program", rekao je Pence novinarima na letu za SAD iz Južne Koreje, gdje se održavaju Olimpijske igre.

Vezani članci Slika nije dostupna Kim Jong Un dobiva sankcije koje će ga još više razbjesniti? Slika nije dostupna Mike Pence stigao u Južnu Koreju

Američki službenik izjavio je da su Pence i južnokorejski predsjednik Moon i Jae In u subotu navečer raspravljali o strožim sankcijama dok su gledali brzo klizanje.

Pence je izjavio u srijedu da će Washington uskoro objelodaniti dosad najoštrije gospodarske sankcije protiv Sjeverne Koreje koje bi trebale prisiliti Pjongjang da odustane od nuklearnog i raketnog programa.

Izaslanstva iz dviju Koreja nastupaju na Zimskim olimpijskim igrama pod istom zastavom, a u nekim sportovima će se i natjecati kao jedna momčad. (Hina)