Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristao tamošnji predsjednik

Julianu Assangeu će odobriti azil u Ekvadoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Julianu Assangeu Ekvador će odobriti azil, a na to je pristao ekvadorski predsjednik Rafael Correa.

'Ekvador će odobriti azil Julianu Assangeu', rekao je za londonski list u Quitou dužnosnik koji je upoznat s radom vlade, javlja Guardian. Correa je u ponedjeljak rekao kako će ovaj tjedan odlučiti o azilu za osnivača WikiLeaksa, nakon što se konzultira sa svojim savjetnicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plan za 2013. Assange: Objavit ću milijun novih tajnih dokumenata Slika nije dostupna Britanci još bez odgovora Assange 'sve mršaviji', Ekvador za njega traži siguran prolaz do bolnice

>> Velika Britanija odlučna je izručiti Assangea Švedskoj

Podsjetimo, Assange je od 19. lipnja u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu i tada je zatražio azil kako bi izbjegao izručenje Švedskoj čiji ga tužitelji žele ispitati o optužbama za silovanje i seksualno zlostavljanje. Osnivač WikiLeaksa u strahu je da bi ga Švedska nakon toga mogla poslati u SAD zbog optužbi za špijunažu, a za što bi mogao dobiti i smrtnu kaznu. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene