Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan za 2013.

Assange: Objavit ću milijun novih tajnih dokumenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Julian Assange se pojavio na balkonu zgrade ekvadorskog veleposlanstva u Londonu te se obratio šačici pristaša, obećavajući da će Wikileaks sljedeće godine objaviti milijun novih tajnih dokumenata.

Govorom s balkona zgrade ekvadorskog veleposlanstva u Londonu, osnivač Wikileaksa Julian Assange obilježio je pola godine boravka u ambasadi, u koju se sklonio bježeći od uhidbenog naloga i sudske odluke o izručenju Švedskoj gdje ga traže zbog navodnih seksualnih prijestupa.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Slika nije dostupna Britanci još bez odgovora Assange 'sve mršaviji', Ekvador za njega traži siguran prolaz do bolnice

>> Zatočen u azilu: Burna godina iza čovjeka koji je uzdrmao svijet

Pred oko 80 okupljenih pristaša obećao je da će Wikileaks sljedeće godine objaviti milijun novih tajnih dokumenata koji će pogoditi 'sve države na svijetu', javlja BBC.

'Dok god nas Pentagon bude smatrao kriminalcima i sve dok moja [australska] vlada ne bude htjela stati na branik novinarstva i Wikileaksovog rada, moram ostati ovdje', rekao je Assange koji strahuje da bi ga Švedska u slučaju izručenja zapravo isporučila Amerikancima te da bi mu prijetila smrtna kazna, s obzirom da im je objavom više stotina tisuća povjerljivih diplomatskih depeša stao na žulj.

'Vrata su uvijek otvorena za svakog tko, poštujući standardne procedure, sa mnom želi razgovarati ili mi omogućiti siguran izlazak', dodao je Assange.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene