Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže preživjele

Desetero je ljudi pod ruševinama dviju zgrada u Marseillesu

Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 1
Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp
Spasilačke ekipe nastavile su u ponedjeljak navečer potragu za desetak osoba za koje se strahuje da su ostale zakopane pod ruševinama nakon urušavanja dviju zgrada u francuskom gradu Marseillesu

Na konferenciji za novinare nakon kolapsa dvaju zgrada u ponedjeljak ujutro u maloj trgovačkoj ulici u središtu Marseillesa, ministar stanovanja Julien Denormandie taj je zadatak nazvao "utrkom s vremenom".

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Eksplozija stambene zgrade ostavila je troje mrtvih (Foto: Screenshot) Tragedija u Rusiji Stravično urušavanje desetokatnice: Poginulo najmanje troje ljudi, za 79 osoba još se traga

Lokalni su mediji izvijestili da je najmanje dvoje slučajnih prolaznika ozlijeđeno. Jedna je zgrada bila zapuštena i prazna, dok je u drugoj, koja se obnavljala, živjelo desetak osoba. Vlasti su srušile treću zgradu smatranu također nesigurnom.

Predsjednik regije Provence-Alpes-Cote-d'Azur Renaud Muselier izjavio je za televiziju BFMTV u ponedjeljak navečer da se sedmero lokalaca smatra nestalima.

Spasilačke ekipe nastavile su tragati za žrtvama i nakon što je pala noć.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron iskazao je solidarnost gradu Marseillesu u suočavanju sa situacijom. Istražitelji traže razloge urušavanja. Lokalni dužnosnici sumnjaju da su kolapsu pridonijele nedavne obilne kiše. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene