Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnicima zabranjen prilaz

Strava u Marseilleu: U centru grada srušila se stambena peterokatnica, spasioci traže preživjele

Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 6
Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 6 Afp
Aktualno Galerija Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 5 Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 6 Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 6 Foto: Afp Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 4 Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 3 Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +1 Srušila se peterokatnica u Marseilleu (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/6 >>
Dvostruka stambena zgrada od pet katova u povijesnom dijelu Marseilla na jugu Francuske srušila se u ponedjeljak ujutro. Na terenu su spasilačke ekipe koje pretražuju ruševinu.

Dvostruka stambena zgrada s pet katova u povijesnom dijelu francuskog grada Marseilla srušila se u ponedjeljak ujutro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Zasad nema informacija o eventualnim stradalim osobama, no očevici navode da su najmanje dvije osobe ozlijeđene, javlja Local.

Živim u susjednoj zgradi, gledao sam TV i onda sam začuo veliku buku, ali bez eksplozije i nakon tog se digao oblak dima", rekao je za Le Monde svjedok Antonio Dias (30).

"Čulo se badabum, badabum. Odjednom je sve bilo puno dima i morala sam istrčati van", dodala je svjedokinja Sofia Benameur.

Svjedoci tvrde da je proteklog tjedna ulica u kojoj se zgrada srušila, bila blokirana zbog rizika od urušavanja, ali se ništa nije dogodilo. Tad je ulica bila blokirana puna dva sata.

Uzrok urušavanja zgrade je nepoznat, no vjeruje se da je zgrada bila u vrlo lošem stanju. Stanovnicima je zabranjen prolazak tim područjem. 

Na terenu su deseci policajaca i vatrogasaca. Spasioci uz pomoć pasa tragača traže ljude koji su ostali pod ruševinama.

Zgrada je od 1. svibnja ove godine označena kao opasna po život pa u njoj nije trebalo biti ljudi. Lokalna televizija BFM TV, pak, javlja da je od 12 stanova čak devet bilo useljenih, a u njima su živjeli beskućnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene