Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvao ih 'lopužama'

Johnson: Parižani više kradu bicikle od stanovnika Londona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Londona Boris Johnson u Birminghamu je izrazio zadovoljstvo uvođenjem novog i uspješnog programa korištenja bicikla po gradu, povukavši paralelu s Parižanima koje je nazvao pravim 'lopužama' kada je o biciklima riječ i usporedivši ih sa stanovnicima Londona, koji su, kako je istaknuo 'puno pošteniji'.

'Znate li koliko je u Londonu ukradeno bicikla u dva mjeseca? Ne pet, ne! Ne ni četiri - već samo tri (...)! A u Parizu ih je u istome razdoblju ukradeno čak 500', kazao je Johnson na godišnjem kongresu konzervativne stranke.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu

>> Napokon bicikl bez lanca i zupčanika!

'Ne znači li to da su ljudi koji žive u Londonu pošteniji? Ne bih želio narušiti naše srdačne odnose, ali čini mi se da postoji evidentna razlika između naših stanovnika i lopuža - Parižana', rekao je nasmijavši svoje kolege.

Po uzoru na Parižane, koji omogućuju svojim građanima besplatno korištenje bicikla po gradu posljednje tri godine, London je takvu praksu uveo od 30. srpnja. Stanovnicima glavnoga britanskoga grada na raspolaganju je 5.000 bicikla, a Parižanima oko 20.000. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene