Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mađarski izum

Napokon bicikl bez lanca i zupčanika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim mađarskih dizajnera predstavio je novi koncept bicikla, koji je izrazito revolucionaran, jer nema lanca i zupčanika u njegovom pogonu.

Nazvan Stringbike, ovaj čudesan bicikl za pogon koristi čelične žice, koje putem kolotura prenose pogonsku snagu s pedala na stražnje kotače. Pozicija pedala i mehanizma prijenosa, tako je napravljena da je njihovim okretanjem prijenos konstantan, prenosi popsci.com.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Mađarski predsjednik Viktor Orban nakon dvije godine Preokret Viktora Orbana, parlament odobrio pristupanje Švedske NATO-u: "Ovo je povijesni dan"

>> FOTO: Savršen bicikl za vježbanje

Za razliku od klasičnih bicikala s više stupnjeva prijenosa brzina, na ovom biciklu zapravo nikad nećete osjetiti prebacivanje brzina, jer se one podešavaju nižim ili višim pozicioniranjem kolotura. Sustav prijenosa toliko je napredan, da se koloturi mogu podesiti asimetrično, odnosno da jedna noga radi više od druge, što je nemoguće učiniti na klasičnim biciklima. Više o pogonu pogledajte u priloženom videu.

Proizvođač bicikla je Schwinn Csepel Ltd. i tvrde kako je kudikamo praktičniji od klasičnog, jer oba kotača lagano se skidaju, zbog nedostatka lanca i zupčanika. Zbog smanjenog broja dijelova i komponenti, čak bi i njegova proizvodnja bila jeftinija od proizvodnje klasičnih bicikala. Povrh svega, bicikl čak niti izgledom nije loš, a konstrukcija rame tu zapravo nije ograničena na samo jedan oblik.

 

Biste li i Vi kupili ovakav bicikl?

  • Da, ima bolji mehanizam prijenosa
  • Da, ljepši je od klasičnog
  • Ne, ružan je
  • Ne, klasični bicikl je bolji
  • Ne zanima me

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene