Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi u Kongres

'Joe vodoinstalater': Holokaust se dogodio jer Njemačka nije usvojila zakon o oružju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanski kandidat za parlamentarne izbore u studenom u Sjedinjenim Državama u srijedu se suočio s brojnim kritikama zato što armenski genocid i holokaust pripisao ograničenjima zakona o zabrani nošenja oružja zbog kojeg se žrtve nisu mogle braniti.

Samuel Joseph Wurzelbacher, poznatiji kao ‘Joe vodoinstalater’, kako su ga zvali tijekom predsjedničke kampanje 2008., to je objašnjenje iznio u predizbornoj video snimci na kojoj se biračima obraća dok puca na voće i povrće.

‘Godine 1911. Turska je usvojila zakon o oružju. Od 1915. do 1917. pogubljeno je 1,5 milijuna Armenaca jer se nisu mogli braniti’, čuje se glas ne snimci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Marco Rubio Republikanska zvijezda u usponu: 'Potječem iz radničke klase' Slika nije dostupna Romney se ogradio Kandidat za Senat: 'Kad žena ostane trudna uslijed silovanja, Bog je tako htio'

>> SAD: 'Vodoinstaler Joe' medijska zvijezda nakon TV debate

‘Njemačka je 1939. usvojila zakon o oružju. Između 1939., i 1945. istrebljeno je 6 milijuna židova i još 7 milijuna ljudi jer se nisu mogli braniti’, komentira ‘Joe vodoinstalater’.

‘Joe vodoinstalater’, kandidat za kongresnika iz Ohia, postao je poznat 2008. kad se sučelio s Barackom Obamom u utrci za američkog predsjednika. Postao je simbol populističke desnice, uvijek spremne braniti prava Amerikanca na nesmetano i neograničeno nošenje oružja. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene