Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bio je to užasavajući trenutak kada je muškarac u kajaku pogledao iza sebe i vidio vrh peraje morskog psa kako izranja iz vode, manje od tri metra od njega.


Šokirani plivači na plaži Nauset u blizini Cape Coda u SAD-u, vidjeli s morskog psa i pokušali upozoriti kajakaša Waltera Szulca da je životinja iza njega, ali on ih nije čuo.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Morski pas ga vukao 20 kilometara Slika nije dostupna VIDEO Ribiču morski pas oteo plijen s udice

'Na plaži je bilo nekoliko stotina ljudi i svi su vikali kajakašu: veslaj, veslaj!', ispričao je jedan svjedok. Walter kaže da nije čuo upozorenja i nije znao da je morski pas iza njega dok nije bio blizu obale.

'Kad sam se okrenuo, vidio sam morskog psa, bio je odmah iza mene, pa sam ubrzao veslanje. Sigurno je bio dugačak oko dva i pol metra', kazao je Walter. Ispričao je kako je baš prije nego je krenuo kajakom uvjeravao svoju kćer da krene s njim. Ona je to odbila zbog straha od morskih pasa, ali on joj se smijao kazavši joj da tu gotovo i nema morskih pasa.

>> Roditelji 5-godišnjakinji dopustili da pliva s morskim psima!

Sve je više morskih pasa uz obalu Massachusettsa. Biolog Greg Skomal potvrdio je da je broj bijelih morskih pasa ondje stalno u porastu od 2008. godine.

Faktor koji je tome doprinio je inicijativa da se zaštite sisavci na tom području, kao što su sivi tuljani kojima se morski psi hrane.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.