Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džihadist

Jezivi militant 'nevjesti': 'Ponesi donje rublje...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militant Islamske države rekao je 'džihadističkoj nevjesti' da sa sobom u IS ponese donje rublje.

'Amatullah', jezivi militant Islamske države rekao je novinarki na tajnom zadatku, za koju je mislio da je tinejdžerica zainteresirana za odlazak u Siriju, da sa sobom u zemlju u kojoj će postati džihadistička nevjesta ponese donje rublje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!"

Novinarka je s 'Amatullahom' stupila u kontakt putem društvenih medija. Tvrdio je da je 16-godišnji član Islamske države podrijetlom iz Velike Britanije. Novinarka se pak predstavila kao 15-godišnja djevojčica, a kada je komentirala jedan militantnov post dobila je odgovor u roku nekoliko minuta.

VIDEO Ne odustaju od barbarstva, uništavaju sve pred sobom

Uskoro je dobila i detaljne upute o tome kako putovati u Siriju pomoću šifrirane aplikacije za smartphone. Među savjetima koje je novinarka dobila bili su i oni kako izbjeći vlasti, piše Daily Mail. 

'To nije teško. Ne trebaš znati arapski, tamo je mnogo braće Britanaca. Možeš ostati sa mnom ako želiš. Dok se ne oženiš', rekao joj je i poručio da dođe što prije te da 'sestre dolaze svaki dan'.

'Susreo sam se s očajnim majkama koje kažu: Naša maloljetna djeca pridružuju se IS-u, što da radimo?'

Kada se 'zainteresirala' za putovanje u Siriju pitala je što treba spakirati za put u ratom razorenu zemlju. 'Donje rublje, LOOOL...', odgovor je koji je dobila.

Jim Gamble, bivši šef centra zaduženog za zaštitu djece rekao je kako se radi o zlostavljačima djece i da se to treba prepoznati te o tome na taj način razgovarati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene