Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekivan odgovor

Jeremić: Srbija neće priznati Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić je, nakon izricanja mišljenja ICJ-a o legalnosti kosovske neovisnosti, izjavio kako kako Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu neovisnost Kosova.

Jeremić je u obraćanju novinarima u Den Haagu, gdje je vodio izaslanstvo svoje zemlje, kazao kako Srbija mora nastaviti s principijelnom politikom i svojom mirnom diplomatskom i političkom borbom za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kubiš: Principijelno stajalište Slovačke o nepriznavanju neovisnosti Kosova Slika nije dostupna Srpski MVP upozorio susjede zbog priznanja Kosova

>> ICJ: Kosovo je smjelo proglasiti neovisnost

>> Kosovo poručilo Srbiji: Smatrajte nas suverenom državom

'Pred nama su teški dani, pred nama su velika iskušenja, ali to nije prvi put. Od presudne je važnosti da se očuvaju mir i stabilnost svuda na teritoriju pokrajine, od presudne je važnosti da naši građani ne nasjedaju na bilo kakve provokacije, ukoliko ih bude, i od presudne je važnosti da zadržimo staloženost, upornost i odlučnost i da u nastavku ove borbe ostanemo jedinstveni', kazao je šef srbijanske diplomacije. Danas smo čuli samo tehničko mišljenje ICJ-a, a nismo čuli je li tko imao pravo na odcjepljenje, rekao je Jeremić, najavivši da će se prava rasprava o tome voditi u Općoj skupštini UN-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene