Talijanska policija, ilustracija (Foto: Corigliano Calabro, Italy /IPA/PIXSELL)
Talijanska policija, ilustracija (Foto: Corigliano Calabro, Italy /IPA/PIXSELL)

Talijanski suci muku muče kako osuditi serijskog provalnika jer nikako ne uspijevaju ustanoviti tko je počinio krađe za koje ga se tereti, on ili njegov jednojajčani blizanac.


Sud u Veroni prije nekoliko je dana oslobodio Eduarda Trushija (34) optužbe za tešku krađu jer se niti DNK analizom nije moglo dokazati je li na mjestu zločina bio on ili njegov jednojajčani blizanac Edmond.

Vezani članci Prevarena žena na internetu, ilustracija (Foto: Gettyimages) Ne nasjedajte! Starica iz Rovinja ''bolesnom'' Amerikancu uplatila više stotina tisuća kuna Varali poslodavca za naknadu za prijevoz (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Godinama primali naknadu za prijevoz na temelju lažnog prebivališta i "zaradili" 80.000 kuna

Njegov odvjetnik Fabio Porta kaže da to nije prvi put. Sud je njegova klijenta oslobodio i 2016. i 2017., "zato što ga nije bilo moguće sa sigurnošću identificirati niti DNK metodom", rekao je.

Braća Trushi, etnički Albanci, jednojačani blizanci koji se jednako odijevaju i imaju iste tetovaže, nose toliko sličan genetski profil da ih je moguće razlikovati jedino otiscima prstiju. A momci, naravno, na ''poslu'' nose rukavice.

Obojica imaju podeblji policijski dosje i povezuje ih se s više od stotinu provala u kuće diljem sjeverne Italije, ali dokazati im zasad ne uspijevaju ništa. (Hina)