Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon udara u Siriji

Francuski ministar vanjskih poslova: Na Rusiji je da prisili Asada na političko rješenje

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian (Foto: AFP)
Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian (Foto: AFP) Foto: Afp
Nakon savezničkih udara u Siriji, na Rusiji je da izvrši pritisak na svojeg saveznika Bašara al Asada radi pronalaženja izlaza iz političke krize, po francuskom ministru vanjskih poslova Jean-Yvesu Le Drianu.

"Treba se nadati da Rusija sada razumije da se nakon vojnog odgovora moramo založiti za politički proces u Siriji koji bi omogućio izlazak iz krize. Francuska stoji na raspolaganju", izjavio je Jean-Yves Le Drian u razgovoru za dnevnik Journal du Dimanche.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Pekara u Lisičansku Strašan napad Ukrajinci bombardirali pekaru u okupiranoj regiji: Namanje 11 ljudi poginulo

"Samo što danas taj proces blokira Bašar al Asad. Na Rusiji je da izvrši pritisak na njega", dodao je on.

Po njemu, prva neophodna etapa je "početi primirjem koje bi se ovog puta poštivalo", kao što zahtijevaju rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

Francuska smatra da udari savezničkih snaga izvedeni u subotu ujutro na vojne ciljeve u Siriji moraju omogućiti obnovu procesa pregovaranja u okviru UN-a, dok se režim sprema za vojnu pobjedu a razni diplomatski pregovori su paralizirani. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene