Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanski premijer Naoto Kan preživio je glasovanje o povjerenju u parlamentu nakon što je vlastitoj stranci, u kojoj ima sve više protivnika, ponudio da podnese ostavku po okončanju jedne od najgorih nuklearnih kriza u zemlji.


Kanova ponuda o odstupanju s dužnosti na jesen osigurala mu je dodatno vrijeme u kojem će pripremiti izmjene proračuna kako bi se financirali troškovi obnove nakon razornog potresa i tsunamija koji su 11. ožujka pogodili Japan. Zahvaljujući Kanovoj ponudi vlastitoj vladajućoj stranci nepovjerenje mu nije izglasano s 293 glasova za prema 152 glasova protiv.

Glasovanje parlamenta o povjerenju tražila je oporba zbog njegova postupanja u jednoj od najtežih kriza u zemlji i oprobeni čelnici dali su na znanje da unatoč njegovu opstanku na dužnosti nemaju namjeru olakšati život vladajućoj stranci. Kana, oslabljenog otporima unutar vlastite stranke, oporba doživljava kao slabu točku koja nema sreće ni u provođenju poreznih i socijalnih reforma u zemlji. (HIna)
 

Vezani članci Albina I premijer Plenković se oglasio nakon ispadanja Albine s Eurosonga, pogledajte kako je komentirao situaciju! Premijer Andrej Plenković u Maclju položio vijenac pred zajedničkom grobnicom pokraj spomen-crkve Muke Isusove Plenković i Medved položili vijence u Maclju: "Prisjećamo se tisuća koji su u kolonama smrti ubijani bez suda i zatrpani bez groba"