Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ponuđene ostavke

Japanski premijer preživio glasovanje u parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski premijer Naoto Kan preživio je glasovanje o povjerenju u parlamentu nakon što je vlastitoj stranci, u kojoj ima sve više protivnika, ponudio da podnese ostavku po okončanju jedne od najgorih nuklearnih kriza u zemlji.

Kanova ponuda o odstupanju s dužnosti na jesen osigurala mu je dodatno vrijeme u kojem će pripremiti izmjene proračuna kako bi se financirali troškovi obnove nakon razornog potresa i tsunamija koji su 11. ožujka pogodili Japan. Zahvaljujući Kanovoj ponudi vlastitoj vladajućoj stranci nepovjerenje mu nije izglasano s 293 glasova za prema 152 glasova protiv.

Glasovanje parlamenta o povjerenju tražila je oporba zbog njegova postupanja u jednoj od najtežih kriza u zemlji i oprobeni čelnici dali su na znanje da unatoč njegovu opstanku na dužnosti nemaju namjeru olakšati život vladajućoj stranci. Kana, oslabljenog otporima unutar vlastite stranke, oporba doživljava kao slabu točku koja nema sreće ni u provođenju poreznih i socijalnih reforma u zemlji. (HIna)
 

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene