Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ledeni zid'

VELIKO PREDSTAVLJANJE NOVINARIMA Ovako Japanci namjeravaju zaštiti ocean od kontaminirane vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanci su novinarima predstavili projekt izrade 'ledenog zida'. Evo o čemu se radi...

Još od velikog potresa u ožujku 2011. godine, pri čemu je znatno stradao kompleks nuklearke Fukushima, Japanci muče muku s kontaminiranom vodom koja iz nuklearke istječe u ocean i tako utječe na vodeni svijet, ali i ljude koji konzumiraju životinje iz mora ulovljene u okolnom području.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane

Stoga su osmislili projekt stvaranja 'ledenog zida'. Namjeravaju zamrznuti kontaminiranu vodi kako bi ona prestala istjecati u ocean, objavio je International Business Times.

'Ledeni zid je učinkoviti način da se smanji prekomjerna količina kontaminirane vode tako da se izbjegne dotok te vode izvan kompleksa', rekao je Akira Ono, direktor nuklearke Fukushima.

Goleme količine radioaktivne vode upumpane u zgrade!

Dodaje da će projekt biti realiziran do ožujka sljedeće godine.

Podsjetimo, 19.000 ljudi poginulo u katastrofi 11. ožujka 2011. koja je zadesila Japan u velikom potresu. Posljedice oštećenja nuklearke Fukushima osjećaju se i danas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene