Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Medvedevova posjeta

Japan upozorio Rusiju da ne dolazi na sporne otoke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan je upozorio Moskvu da više ne posjećuje sporne otoke koje prisvajaju obje zemlje.

Upozorenje je stiglo nakon što je ruski predsjednik ovog tjedna obišao jedan od spornih otoka što je dovelo do diplomatskog spora. 'Mi smo prenijeli svoje stajalište da su Sjeverni teritoriji japanski teritorij. Željeli bismo da se oni ponašaju u skladu s time', prenijela je agencija Kyodo izjavu ministra vanjskih poslova Seijija Maehare novinarima.

Pročitajte i ovo Krčki most Život na otoku Bura dirigira, otočanima oduzeli note, ali čini se da stižu dobre vijesti: Što su nadležni dogovorili o Krčkome mostu? Krčki most Život na otoku Tko je i zašto ukinuo važan uređaj za mjerenje na Krčkom mostu? ''Hoće li nam sada ukinuti i besplatan prolaz?''

Maehara je govorio nakon sastanka s japanskim veleposlanikom u Moskvi, koji je privremeno pozvan na konzulatacije nakon posjeta predsjednika Dmitrija Medvedeva jednom od spornih otoka, prvog takvog posjeta nekog čelnika Kremlja.

>> Diplomatski incident nije odgodio susret između Medvedeva i Kana

Rusija je odbacila upozorenje upućeno nakon što je objavljeno da Medvedev planira nove posjete spornim otocima.

'Ne trebamo nikakav savjet u tom pitanju', rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov novinarima u Moskvi. 'To je naša zemlja. Ruski predsjednik ne prima savjet ni od koga kada odluči koju rusku regiju posjetiti'.

Maehara je novinarima rekao da povratak japanskog veleposlanika u Tokio nije mjera osvete te je napomenuo kako se još nada da će se sastati s ruskim kolegom na marginama Azijsko-pacifičkog summita u Japanu idućeg tjedna. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene