Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BEZ PANIKE

Japan zatresao potres u blizini kultne planine: Počela nagađanja o erupciji koja bi paralizirala grad, vlasti smiruju građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanske vlasti u petak su ublažile nagađanja o mogućoj vulkanskoj erupciji na planini Fuji, najvišem vrhu u zemlji, nakon potresa jačine 4,8 stupnjeva po Richteru koji je tu temu stavio na raspravu na Twitteru.

Potres jačine 4,8 stupnjeva po Richteru zatresao je u 6:37 (21:37 po GMT-u, u četvrtak) područje u blizini te kultne planine, 100 km zapadno od Tokija, ali nema izvješća o ozlijeđenima, žrtvama ili većoj materijalnoj šteti.

Hashtag "Mt Fuji eruption" počeo je biti popularan na Twitteru, a jedan korisnik je napisao: "Tokio bi bio u pravim problemima ako bi eruptirala planina Fuji. S obzirom na to da je zaraza koronavirusom u tijeku, kamo možemo pobjeći?"

Vulkan je zadnji put eruptirao prije više od 300 godina, ali je još uvijek aktivan i povremeno prolazi kroz razdoblja aktivnosti koja mogu proizvesti nekoliko stotina potresa mjesečno.

Panel vlade Japana upozorio je prošle godine da bi svaka veća erupcija bacila toliko pepela na Tokio da bi njegova prometna mreža vlakova i autocesta bila paralizirana za tri sata.

Pročitajte i ovo Aktivirao se vulkan u Japanu - 3 Treća razina upozorenja Aktivirao se japanski vulkan Aso, jedan od najvećih na svijetu: Izdano upozorenje za građane - "Proširili smo zonu opasnosti"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZABUNIO SE U PERONU Možete li ovo zamisliti u Hrvatskoj? Vlak je kasnio jednu minutu i sada strojovođa tuži poslodavca

Japanska meteorološka agencija, međutim, priopćila je da nema podataka koji ukazuju na povećanu vjerojatnost erupcije vulkana na planini Fuji. "Nismo vidjeli nikakve posebne abnormalnosti u podacima promatranja u vezi s planinom Fuji. Vjerojatno nema nikakve veze (između potresa i moguće erupcije) , rekao je službenik agencije na konferenciji za novinare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene