Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treća razina upozorenja

Aktivirao se japanski vulkan Aso, jedan od najvećih na svijetu: Izdano upozorenje za građane - "Proširili smo zonu opasnosti"

Aktualno Galerija Aktivirao se vulkan u Japanu - 3 Aktivirao se vulkan u Japanu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Aktivirao se vulkan u Japanu - 1 Aktivirao se vulkan u Japanu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Aktivirao se vulkan u Japanu - 4 Aktivirao se vulkan u Japanu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Aktivirao se vulkan u Japanu - 5 Aktivirao se vulkan u Japanu - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Aktivirao se vulkan u Japanu - 2 Galerija 1/5 >>
Najveći aktivni vulkan u Japanu i jedan od najvećih u svijetu aktivirao se te izbacuje velike količine dima i prašine u visini i do tri kilometra. Zbog opasnosti za građane, razina upozorenja podignuta je na tri od mogućih pet stupnjeva.

Aktivirao se japanski vulkan Aso. Najveći aktivni vulkan u Japanu i jedan od najvećih na svijetu zasad izbacuje goleme količine dima i prašine, koji se uzdižu i do tri kilometra u visinu.

Pročitajte i ovo Dražen Balen - 3 Pravi, prirodni laboratorij Stručnjak o erupcijama na Islandu: "To će sada biti konstanta u njihovim životima" Slika nije dostupna Dramatična snimka BJEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA Iznenada se probudio najveći japanski aktivni vulkan

Razina upozorenja podignuta je na tri, od ukupno pet stupnjeva. Građani se pozivaju da ne prilaze krateru, iz kojega se i do kilometra udaljenosti raspršuju veliki vulkanski blokovi i bujice vrućeg plina, prašine i kamenja.

"U smislu sekundarnih katastrofa, proširili smo zonu opasnosti s jednog na dva kilometra radijusa.

Postoji mogućnost druge erupcije, pa sve molimo da ne prilaze krateru na udaljenost manju od dva kilometra'', poručio je građanima Tomoaki Ozaki iz japanske Meteorološke agencije.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene