Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japan će morati ograničiti potrošnju struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski ministar trgovine izjavio je kako će industrija morati smanjiti potrošnju električne energije nakon što je zbog snažnog potresa zatvorena najveća nuklearna elektrana na svijetu.

Ministar Akira Amari rekao je da ga je Tokyo Electric Power Co., tvrtka koja upravlja elektranom Kashiwazaki-Kariva na sjeverozapadu Japana, uvjerila kako neće biti redukcija struje ako ljetne temperature budu prosječne, no ograničenja će biti nužna kako bi se osigurala minimalna opskrba.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

Elektrana Kashiwazaki nalazi se na samo devet kilometara od epicentra potresa jačine 6,8 stupnja Richtera, koji je u ponedjeljak pogodio Japan i iz elektrane izazvao curenje radioaktivne tekućine.

Japanska vlada je objavila da elektrana neće biti ponovno otvorena sve dok sigurnosna jamstva za eventualne slične slučajeve u budućnosti ne budu ostvarena. Mediji nagađaju kako bi to moglo trajati godinu dana. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene