Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o stanju u Ukrajini

Jandroković razgovarao s predsjednikom ukrajinskog parlamenta: "Hrvatski narod najdublje suosjeća s prijateljskim ukrajinskim narodom"

Gordan Jandroković
Gordan Jandroković Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u utorak je telefonski razgovarao s predsjednikom ukrajinskog parlamenta Ruslanom Stefančukom koji ga je izvijestio o trenutačnoj situaciji u ratu pogođenoj Ukrajini, priopćeno je iz Sabora.

Jandroković je u razgovoru rekao da "hrvatski narod najdublje suosjeća s prijateljskim ukrajinskim narodom koji je već podnio ogromne žrtve u ovom bezumnom napadu", navodi se u priopćenju.

Istaknuo je da je Hrvatska, koja je u prošlosti bila žrtva velikosrpske agresije, ustrajna u najoštrijoj osudi vojnog napada na Ukrajinu i njezin suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost.

Dodao je da je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o Ukrajini kojom je jasno i oštro osudio rusku agresiju te pozvao na trenutačni prekid svih vojnih djelovanja kako bi se spriječile nove ljudske žrtve i materijalna šteta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Na Harkiv ispaljene kazetne bombe? "Ne možete pobijediti ujedinjen i hrabar narod!"

"Isto tako, Hrvatski sabor nastavit će pomno pratiti situaciju te pružati stalnu potporu ambicijama Ukrajine za ulazak u Europsku uniju", rekao je Jandroković.

Pročitajte i ovo Tomislav Marević, načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Humanitarna pomoć Pet šlepera iz Jastrebarskog kreće za Ukrajinu, donosimo detalje: ''S kolegama u Mađarskoj sve dogovaramo''

Predsjednik Sabora izrazio je punu solidarnost Hrvatske s ukrajinskim narodom, njihovim vodstvom i kolegicama i kolegama iz Vrhovne Rade te izrazio nadu u što skoriji prekid vojnih djelovanja i očuvanje ljudskih života.

Pročitajte i ovo Anica Djamić PRED NJIMA DUG PUT Veleposlanica RH odlazi iz Kijeva u Lavov: ''I danas su se javili Hrvati koji bi htjeli napustiti zemlju"

Stefančuk je zahvalio na podršci koju je Hrvatska pružila Ukrajini u ovim tragičnim događajima za njegovu zemlju, stoji u priopćenju.

Više o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene