Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se gdje su završila

14 tona jaja izloženih dioksinu uvezeno u V. Britanija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaja s njemačkih farmi gdje je zabilježena kontaminicija dioksinom putem hrane za životinje ušla su u Veliku Britaniju u obliku prerađevina za ljudsku ishranu.

Njemačke vlasti su ovoga tjedna rekle da je do 3000 tona hrane za životinje kontaminirane visoko toksičnim dioksinom poslano na peradarske i svinjogojske farme, a da su jaja s nekih od tih farmi potom izvezena u Nizozemsku na preradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministrica tvrdi 'Njemački proizvodi otrovani dioksinom nisu bili opasni za zdravlje' Slika nije dostupna Panika zbog otrova Dioksin u hrani: 'U opciji je i optužnica za kazneno djelo'

'Ta su jaja potom prerađena i izvezena u Veliku Britaniju kao 14 tona pasteriziranih proizvoda za konzumaciju', rekao je glasnogovornik Europske komisije za zdravstvo Frederic Vincent na konferenciji za tisak u Bruxellesu.

>> Nismo u opasnosti: U Hrvatskoj nema hrane s dioksinom

'Jesu li završila u majonezi, kolačima, ne znam. Tako da ćemo to ispitati s vlastima Velike Britanije i vidjeti što je učinjeno s tim jajima', rekao je. Vincent je naglasio da iako su jaja došla s farmi u Njemačkoj gdje je davana kontaminirana hrana nema dokaza sadrže li dioksin. Ispitivanja drugih jaja s takvih farmi u Njemačkoj utvrdila su da sadrže i do pet puta više od dozvoljene granice dioksina u EU-u, napomenuo je Vincent.

'Utvrđene razine ne predstavljaju opasnost po ljudsko zdravlje', dodao je Vincent. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene