Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavila sirijska vojska

Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni
Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni Foto: Afp
Izrael je u četvrtak izveo zračne napade ciljajući glavnu sirijsku bazu protuzračne obrane u južnoj Siriji, objavili su sirijska vojska i obavještajni izvori.

Pozivajući se na izvor iz sirijske vojske, državni mediji objavili su kako su raketni napadi koji su dolazili iz smjera Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom gađali nekoliko lokacija koje nisu identificirali.

"Naša protuzračna obrana suočila se s agresorskim projektilima i oborila neke od njih uz samo materijalne gubitke," rekao je sirijski vojni izvor. Sirijska agencija SANA je dodala kako u napadu nije bilo ozlijeđenih.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće, a iz izraelske vojske nije bilo trenutačnih komentara.

Vjeruje se da je gađana baza protuzračne obrane sirijske vojske i radarska postaja u području Tel al-Sahn u pokrajini Sweida u jugozapadnoj Siriji.

Pročitajte i ovo Joe Biden u prvom napadu 7. listopada Biden potvrdio da je Hamas ubio dvoje Amerikanaca: "Nijedna obitelj ne bi trebala podnositi takvo iskušenje"

Prošlog mjeseca, još jedan protuzračni obrambeni sustav u Tel Qulaibu i Tel Maseehu u južnoj Siriji pogođen je u, kako su visoki obavještajni izvori rekli, intenziviranoj kampanji Izraela za ometanje sirijskih sustava protuzračne obrane u čije je širenje Iran bio uključen.

"Teheran pojačava svoje napore kako bi Siriji opskrbio sustave protuzračne obrane koji potencijalno mogu umanjiti učinkovitost izraelskih napada," rekao je drugi regionalni vojni izvor koji je zbog osjetljivosti stvari želio ostati anoniman.

Pročitajte i ovo Novi osječki KBC Objavio gradonačelnik VIDEO Pogledajte kako će izgledati nova velebna bolnica u Osijeku

"To je povezano s ratnim kalkulacijama u Gazi u slučaju širenja sukoba," dodao je.

Zračni napadi su uslijedili samo nekoliko dana nakon što je viši vojni savjetnik Iranske revolucionarne garde, Sayyed Razi Mousavi ubijen je u ponedjeljak u izraelskom zračnom napadu kod sirijskog glavnog grada Damaska.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene