Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi navijača

Nakon Torcidinog napada na policiju, reakcije iz Hajduka još nema: "Svi se boje reagirati, na tom području jedino Katolička crkva ima veći utjecaj"

Aktualno Galerija Sukob navijača Hajduka s policijom - 3 Sukob navijača Hajduka s policijom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sukob navijača Hajduka s policijom Sukob navijača Hajduka s policijom Foto: DNEVNIK.hr Sukob navijača Hajduka s policijom Sukob navijača Hajduka s policijom Foto: DNEVNIK.hr Dina Ćevid, reporterka Nove TV Dina Ćevid, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Marin Galić, Sveučilište Sjever Galerija 1/5 >>
Bez navijačkih nereda nije mogao proći ni susret Lokomotive i Hajduka čiji su se navijači nakon utakmice sukobili s policajcima.

Nakon utakmice Lokomotive i Hajduka navijači Hajduka pri izlasku iz stadiona napali su policijske službenike i pritom ih osmoricu ozlijedili.

Jesu li reagirali iz Hajduka, uživo donosi reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

"Iz Hajduka nisu reagirali, poslali smo im upit, ali o svemu šute. Nažalost, danas se nakon utakmice više priča o sukobu nego o nogometu", izvijestila je reporterka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati glasanja Trebaju li političari imati službenu bankovnu karticu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

"Nereagiranje Hajduka je, neću reći tradicija, ali u principu će oni reagirati malo kasnije da osuđuju bilo kakvo nasilje, ali bi trebali biti žešći. Međutim, kad je u pitanju pogotovo Dalmacija svi se boje reagirati na bilo kakav potez Torcide, tome smo već svjedočili desetak godina. Jedino još Katolička crkva ima jači utjecaj na tom području od Torcide i zato vjerojatno je to taj strah od bilo kakve reakcije", poručio je Marin Galić, profesor na Sveučilištu Sjever.

"Ono što se desilo u petak je neki tipični navijački ritual. Znači, u tom ritualu stoji i fizički sukob. Trenutno su odnosi između Bad Blue Boysa i Torcide relativno korektniji, prvenstveno zato što je Torcida izrazila podršku vezanu uz Boyse i Atenu i samim time su se vjerojatno okrenuli prema policiji. Na izlazu sa stadion su napali policiju. Opet smo gledali one ružne scene", istaknuo je Galić.

Nastavak sukoba iz Desinca?

"Moguće da su ovo još neki nerazriješeni računi iz Desinca jer njima je svaki policajac jednako policija. Znamo da je tamo bilo vrlo žestoke tuče pa je ovo sad možda neka vrsta neću reći osvete, ali rješavanje računa koji tamo nisu dovršeni", rekao je Galić.

"Vraćamo se na ono uvijek isto, ta hrvatska navijačka scena s jedne strane izgleda jako ružno kad vidite ove scene, ali opet s druge strane možemo biti sretni da nikad nije bilo težih ozljeđivanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Alarmantno stanje Liječnici šokirani! Tko su srebrni šmrkači? Imaju 80 i više godina, a u bolnice dolaze u stanjima koje obično povezujemo s mladima

Postoji određeni kodeks među navijačima koji je vrlo čvrst i jak. Taj kodeks je praktički iznad svih zakona. Ako oni kažu da nema hladnog oružja – nema hladnog oružja. U principu se uvijek sve svelo na neku tuču da vi zapravo pokažete vašu fizičku nadmoć, ali ne da istovremeno ozlijedite i ubijete protivnika, tako da jučer, na svu sreću, nije bilo primjene hladnog oružja ili nekih drugih vrsta oružja", objasnio je Galić. 

"Utakmica visokog rizika tek slijedi iduću nedjelju. Na sigurnosnim mjerama se već radi desetak dana. Sudjeluju svi, Hajduk, Dinamo, HNS i policija", zaključila je Ćevid. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene