Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna ruta

Nova tragedija u Sredozemlju: More je progutalo više od 60 ljudi, među njima je bilo i djece

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Brod je napustio grad Zuwaru s oko 86 ljudi. Preživjelo ih je 25.

Vjeruje se da se više od 60 migranata utopilo u brodolomu u blizini obale Libije, objavila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Citirajući preživjele, UN-ova agencija je u subotu rekla da je brod napustio grad Zuwara s oko 86 ljudi. Visoki valovi zapljusnuli su brod i 61 migrant, uključujući djecu, nestao je i smatra se mrtvim. Većina žrtava je iz Nigerije, Gambije i drugih afričkih država, prenosi BBC. 25 preživjelih prebačeno je u libijski pritvorski centar i pružena im je liječnička pomoć.

Pročitajte i ovo Obraćanje Aleksandra Vučića - 1 Dan odluke Vučićev SNS proglasio pobjedu na svim razinama izbora u Srbiji: "Kad god vas otpišu, onda se borite još jače"

Pročitajte i ovo Rodbina izraelskih taoca u Gazi Teška situacija Moguće novo primirje i razmjena taoca? Netanyahu čvrst u stavovima, obitelji traže prekid vatre: "Izbavite ih iz pakla"

Libija je među glavnim polazištima migranata koji pokušavaju prijeći Sredozemlje i ući u Europu. Agencija za migracije procjenjuje da se samo ove godine više od 2200 ljudi utopilo dok su pokušavali prijeći, što Sredozemlje čini jednom od najopasnijih migracijskih ruta na svijetu.

Pročitajte i ovo Groblje - 1 Olakšanje za vjernike Ublažena stroga pravila oko kremacije pokojnika: Dio pepela moći će se čuvati i kod kuće

Pročitajte i ovo Prosvjed u Tel Avivu - 5 prosvjed u tel avivu VIDEO Tri izraelska taoca koje su izraelske snage greškom ubile u Gazi držali su bijelu zastavu, otvorena istraga

Pišući na X-u, glasnogovornik Međunarodne organizacije za migracije nazvao je broj smrtnih slučajeva za ovu godinu "dramatičnim brojem koji nažalost pokazuje da se ne čini dovoljno za spašavanje života na moru".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene