Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užasni prizori

Zašto je izraelska vlada objavila fotografije ubijenih i spaljenih beba? "To je pokušaj..."

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu Foto: Afp
Ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua objavio je na društvenim mrežama strašne fotografije ubijenih i spaljenih beba od strane Hamasa.

U izraelskim medijima posljednjih se dana vodila rasprava o tome treba li prikazati slikovitije slike žrtava terorističkog napada kako svijet ne bi imao nikakve dvojbe vezano uz zločin koje je počinio Hamas, izvijestio je dopisnik s Bliskog istoka Alistair Bunkall za Sky News

Nakon sastanka s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom, izraelski premijer Benjamin Netanyahu na platformi X objavio je tri slike ubijenih i spaljenih beba.

Pročitajte i ovo MVEP solidarno uz Izrael nije prvi put Prijepori Vlade i predsjednika oko izraelske zastave na zgradi jednog ministarstva: "Koja je sljedeća?"

"Hamas je nehuman. Hamas je ISIS", stoji u objavi na društvenim mrežama iz Netanyahuova ureda.

Na tri fotografije prikazane su dvije bebe čija su tijela spaljena do neprepoznatljivosti i treće tijelo umrljano krvlju. U Netanyahuovoj objavi stoji da su te slike neke od fotografija koje je pokazao američkom državnom tajniku Antonyju Blinkenu tijekom njegova posjeta Jeruzalemu u četvrtak.

Pročitajte i ovo Afrička svinjska kuga, ilustracija - 2 Počela eutanazija svinja Afrička svinjska kuga potvrđena i u Osječko-baranjskoj županiji: "Sad su došli ubiti sve. Došao je ovaj kamion i onda će ih odvesti"

Izrael je odlučan da njegov odgovor na ovaj užas bude eliminacija Hamasa.Ima potporu svojih saveznika – javno objavljivanje ovih fotografija pokušaj je dobivanja šire međunarodne potpore, poručuje Bunkall.

U posljednjih nekoliko dana pokazalo se da je dio informacija o ubojstvima beba i djece koje je širila izraelska vojska netočan i lažan. Informacije koje je objavio izraelski premijer nisu neovisno provjerene.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene